NEGATIV HVERDAG

31.01.2013 / 18:26 i hjertesaker - 7 kommentarerDette innegget har ligget og dvelet i arkivet mitt en stund nå. Jeg har vært utrolig usikker på om jeg skulle ha postet det. Men samma, jeg poster det likevel. Jeg har uansett kun jobbet med prøve muntlig idag, foruten to hendelser hvor Mathilde og Helene har vært på besøk, så jeg har ikke stort annet å blogge om. 

Negativ. Det perfekte ordet til å beskrive dagens ungdom. Vi sutrer, vi slenger med leppa og vi graver oss ned i vårt eget lille hull. Vi klager på andre, vi klager på oss selv og vi klager på å i det hele tatt å ha blitt født. Vi syter om ditt, og vi syter om datt. Det finnes ingen grense for hvor langt vi kan gå. Vi sier vi er deprimerte, og at vi kun vil være alene. Vi vil at andre skal være lei seg på våre vegne.

Alle sliter med sitt. Det finnes ikke et menneske i hele vide verden som aldri har følt seg nedfor. Likevel insisterer vi på at vi selv har det verst. Alle går gjennom mye vondt i livet, det er slik det er. Ingen er perfekte, og derfor kan man ikke forvente at folk skal oppføre seg det heller. Det ligger i vår natur å ødelegge for oss selv. Vi er usikre og forvirret. Vi aner ikke hva vi vil, og etterhvert sitter man fast i sitt eget rot. Vi overdriver, og det helt sykt mye også. Hvis vi "manner oss opp" nok til å fortelle om "problemene" våre strekker vi sannheten, og vi vet godt at alt som ramler ut av munnen vår er falskt, men vi vil at lytteren(e) skal ha det vondt på våre vegne og syntes synd på oss.

Alle sanger vi hører på, filmer vi ser og bøker vi leser; det er alt med på å skape en falskt menneske inni oss selv. Vi kopierer sitater fra sanger og kjendiser i håp om å virke "dype" og "følsesmessige". Vi vil kun ha oppmerksomhet. Vi har alle sett attentionwhoresene på facebook som skriver "æsj, stygt bilde, men *** tvingte meg. ææ jeg hater utseende mitt :(:( fml" under sitt nye foto shoot profilbilde. De skriver det for å få kommentarer som "nei, du er perfekt" og "du er heeelt nydelig". Det fungerer på samme måte når vi skriver emosjonelle dikt og sitater på baksiden av bøker, på nettsteder, på pulten, på iphonen, hvor enn en kunne tenke seg. Vi vil at folk skal lese det, selvom vi "prøver å skjule det". Vi gjør det for at folk skal bry seg og spørre hva som er galt. Vi vil at verden skal kretse rundt oss. 

Det er jævlig å legge seg trist, med alle tanker spinnende rundt i hodet og gråtende. Det sies at det siste man tenker på om kvelden er det man vil drømme om i løpet av natten. Tenker du og dveler du over problemene dine før du sovner, vil du også våkne med disse i tankene. Og deretter vil det ligge i bakhodet og plage deg dagen lang. Det er en ond sirkel. Man må få tankene over på noe annet. Jeg er lei av negativiteten. Jeg er lei av at alle skal drøsse ut om problemene sine, og prøve å trekke andre ned med seg i sin miserabelhet. Hva er galt med å være litt positiv? Selvfølgelig, det er lov å være lei seg eller såret, det er det som gjør oss menneskelige, men når man ser sort på alt og "alt er jævlig", kan man ikke ha en bra hverdag? Alle har noe de må takle, jeg har mitt, du har ditt, men det betyr ikke at vi ikke kan være glade. Greit, du krangeler med foreldrene dine eller du er opprørt over en du trodde likte deg, men betyr det så mye i lengden? Det er ikke bra å la små problemer påvirke hele livet, for det kan være det samme. Uhell skjer, mennesker gjør feil og folk ender opp såret. Verre enn det er det ikke. Det er bedre å bare gi blaffen, og heller leve livet dag for dag. Ikke stress over ting. Vær litt YOLO, neida, fra spøk til alvor; Du har hele livet foran deg, ikke kast bort dagene på unødvendigheter. 

 

Tiril

31.01.2013 kl.18:31

Sanne ord! ALWAYS LOOK AT THE BRIGHT SIDE OF LIFE <3

31.01.2013 kl.19:15

... målløs.

Du har helt rett.
Frida Vik

31.01.2013 kl.19:28

Såå sykt enig.. Dritbra skrevet Thea!
nora andrea

31.01.2013 kl.19:31

Vet virkelig ikke hva du og dine venner syter over, men du kan ikke klage over at hele norges ungdom er slik. Vi er hvertfall to av veldig mange ungdommer som nyter livet, og gjør det beste ut av det som er.

Lite gjennomtenkt innlegg, men bra grammatisk skrevet:)

02.02.2013 kl.12:53

lol nora andrea, innlegget er fakta? bra skrevet!!
osebergj

04.02.2013 kl.16:48

wow.

Dette innlegget var bra. Helt sykt! Er SÅ enig i alt du sier, det er så sant:) utrolig bra skrevet også!

Du har forresten en kjempe fin blogg med masse fine bilder<3

10.02.2013 kl.17:32

er det du som har tatt de bildene?

Skriv en kommentarhits