OPPSKRIFT:  SNICKERDOODLES

06.06.2013 / 16:54 i Oppskrifter - 2 kommentarerHeihei! Idag er jeg visst matblogger. Jeg tenkte jeg skulle vise hvordan man lager snickerdoodles, det er riktignok ikke jeg som har laget oppskriften, det er passion4baking (link). Det er en type kjeks som jeg er heelt forelsket i. Jenny lagde det første gang i høst tror jeg, og etter det har jeg tigget henne om å bake det oftere, men nå har jeg lært å lage de selv, så nå kan jeg lagde de så ofte jeg vil! 

1) Du trenger 305g mel, 2 ts bakepulver, 1/2 ts salt, 225 g romtemperert smør, 340 g sukker, 2 egg, kanel og sukker. 2) Bland melet, bakepulveret og saltet i en bolle, her tar jeg bare øyemål med både saltet og bakepulveret. 3) I en annen bolle, bland sukkeret og smøret. Her vil jeg anbefale å kutte litt ned på sukkermengden, ca med 50 g eller mer. Mix det i en kjøkkenmaskin eller med håndholdt mixer. 4) Til sett ett og ett egg og mix rolig. Tilsett så melblandingen og mix til en jevn og luftig røre. 

5) Sett på ovnen på 175 grader, har du en litt tregere ovn vil jeg anbefale å gjøre det litt tidligere i prosessen. 6) Bland sukker og kanel i en bolle, her kan du ta øyemål, blir det for lite så tar du bare mer etterhvert, er det for mye kan du drysse litt over etter steking. Form så røren til små(viktig, de blir mye større under stekingen) kuler, og rull de i sukker- og kanelblandingen. 7) Legg de på brettet, husk å ha god avstand, ellers blir det bare en gedigen kake (speaking from expirence). Det fyller ca to brett. Sett de i ovnen i ca 12-15 minutter. 8) Ta ut kjeksene når de har fått en gylden farge. Baker du disse på kvelden anbefaler jeg deg å legge de i en kake boks, og heller nyte de dagen etterpå; det er da de er best!

Enjoy! Har du prøvd dette før? 

Silje Helen Sjøthun

06.06.2013 kl.17:06

mmmm så deilig ut :-)
Elin

17.06.2013 kl.12:53

Hei!

Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!

Varme hilsen,

Elin

Alleoppskrifter

http://www.alleoppskrifter.no/

Skriv en kommentarhits