POSTED 18.07.2013 // Kl. 00:49

NORSK  SOMMERIDYLLHeihei! Etter mange herlige dager både på spahotellet og hos mormoren til Helene er jeg hjemme i Oslo. Det var en utrooolig koselig reise, nemlig fordi jeg har vært rundt så herlige folk. Vi har badet, spist, solt oss og kost oss masse rett og slett. På mandag tok jeg og Helene bussen hjem igjen, så har vært hjemme siden da. Tok det rolig med Lost og capri-sonne på tirsdag, og på onsdag var jeg med Mathilde hele dagen. Hvordan har de siste dagene vært for dere? Søte Helli og Kiko på fergen 

POSTED 06.06.2013 // Kl. 16:54

OPPSKRIFT:  SNICKERDOODLESHeihei! Idag er jeg visst matblogger. Jeg tenkte jeg skulle vise hvordan man lager snickerdoodles, det er riktignok ikke jeg som har laget oppskriften, det er passion4baking (link). Det er en type kjeks som jeg er heelt forelsket i. Jenny lagde det første gang i høst tror jeg, og etter det har jeg tigget henne om å bake det oftere, men nå har jeg lært å lage de selv, så nå kan jeg lagde de så ofte jeg vil! 

1) Du trenger 305g mel, 2 ts bakepulver, 1/2 ts salt, 225 g romtemperert smør, 340 g sukker, 2 egg, kanel og sukker. 2) Bland melet, bakepulveret og saltet i en bolle, her tar jeg bare øyemål med både saltet og bakepulveret. 3) I en annen bolle, bland sukkeret og smøret. Her vil jeg anbefale å kutte litt ned på sukkermengden, ca med 50 g eller mer. Mix det i en kjøkkenmaskin eller med håndholdt mixer. 4) Til sett ett og ett egg og mix rolig. Tilsett så melblandingen og mix til en jevn og luftig røre. 

5) Sett på ovnen på 175 grader, har du en litt tregere ovn vil jeg anbefale å gjøre det litt tidligere i prosessen. 6) Bland sukker og kanel i en bolle, her kan du ta øyemål, blir det for lite så tar du bare mer etterhvert, er det for mye kan du drysse litt over etter steking. Form så røren til små(viktig, de blir mye større under stekingen) kuler, og rull de i sukker- og kanelblandingen. 7) Legg de på brettet, husk å ha god avstand, ellers blir det bare en gedigen kake (speaking from expirence). Det fyller ca to brett. Sett de i ovnen i ca 12-15 minutter. 8) Ta ut kjeksene når de har fått en gylden farge. Baker du disse på kvelden anbefaler jeg deg å legge de i en kake boks, og heller nyte de dagen etterpå; det er da de er best!

Enjoy! Har du prøvd dette før? 

hits